Nokvorsten repareren

Losliggende nokvorsten

De nokvorst is een speciaal gevormde dakpan die op de nok van het dak wordt bevestigd. Bij een hellend dak houden de nokvorsten de twee dakhelften bij elkaar. Ze voorkomen ook dat dakpannen gaan schuiven. Een belangrijk onderdeel van uw pannendak dus!

Beschadigde nokvorsten kunnen de oorzaak zijn van een lekkage, of ervoor zorgen dat dakpannen verschuiven. De meeste oudere nokvorsten zijn vastgelegd in een cementverbinding. De cementverbinding kan in de loop der jaren poreus zijn geworden. Het cement scheurt en brokkelt af en de nokvorsten komen los te liggen. In de meeste gevallen resulteert dat in daklekkage. Dit wilt u natuurlijk niet, daarom kunnen onze vakmensen helpen met het vastzetten van de nokvorsten, ook het repareren van nokvorsten doen wij graag voor u.

Reparatie Nokvorsten

Dak Expert Nederland biedt verschillende manieren om de nokvorsten te repareren of vast te zetten.

Flex dakmortel
Flex dakmortel is een blijvend elastische en weerbestendige mortel, die de nokvorst op zijn plaats houdt. De elasticiteit helpt krimpen en uitzetten voorkomen. De flex dakmortel wordt geleverd in verschillende kleuren. Daardoor is er voor elk dak de juiste kleur. Dat betekent dat uw nok hiermee niet alleen goed bevestigd en waterdicht is, maar dat deze ook zeer netjes is afgewerkt. Het oog wil tenslotte ook wat.

Ruiterband
Een andere optie is het aanbrengen van een ruiterband (of ondervorst) onder de nok. Deze band zorgt voor een afdekking van de nok en wordt onder de nokvorsten aangebracht. Hiervoor moeten we de nok en de bovenste rij pannen tijdelijk verwijderen. Na het aanbrengen van de ondervorst leggen we de oude pannen uiteraard weer netjes op hun plek terug.

Vrijblijvend informatie aanvragen

Een daklekkage door kapotte nokvorsten verhelpen wij snel een eenvoudig door het aanbrengen van de flexibele dakmortel. Voor een grondige renovatie van de nokvorsten adviseren wij beide opties. Onze medewerker kan u adviseren over de beste optie voor uw dak. Vraag een verblijvende offerte aan door te bellen of een informatie aanvraag te doen via het formulier.