Schoorsteenrenovatie

De schoorsteen is een belangrijk en kwetsbaar element op uw dak. Voegen kunnen poreus worden, loodslabben kunnen scheuren, vogels kunnen in uw schoorsteen nestelen. Dak Expert Nederland heeft voor ieder schoorsteenprobleem een gepaste renovatie-oplossing.

Lood
De loodslabben rondom uw schoorsteen zorgen ervoor dat er via deze weg geen water uw huis inloopt. Loodslabben kunnen scheuren of uit de voegen breken. In dat geval moeten ze worden vervangen om een lekkage te verhelpen en verdere schade te voorkomen.

Voegen
De voegen van de schoorsteen zijn de zwakste plek van het dak. Door de jaren heen kunnen voegen poreus worden. Daardoor kan regenwater uw woning binnenkomen en kan een lekkage ontstaan. Dak Expert Nederland lost dit probleem graag voor u op. We slijpen de voegen uit, zodat de stenen intact blijven. Na een grondige reiniging, voegen we de schoorsteen opnieuw. Om ervan verzekerd te zijn dat dit probleem niet meer terugkomt, kunnen we de schoorsteen vervolgens impregneren. Dit is altijd aan te raden; impregneren beschermt namelijk de voegen, de bovenkap en de stenen. We brengen dan een extra beschermlaag aan, zodat uw schoorsteen weer vele jaren meekan.

Schoorsteen plateau
Een schoorsteenplateau is meestal van cement gemaakt. In dat cement kunnen scheuren ontstaan, met een lekkage als gevolg. Een oplossing voor dit probleem is het bekleden van de schoorsteen in kunststof. Deze bekleding stoot water af (in plaats van het op te zuigen, zoals onbeschermd cement kan doen) en is bestand tegen alle weersomstandigheden.

Vogelvrij maken
Vogels vinden uw schoorsteenpijp maar wat fijn om hun nesten in te bouwen. Fijn voor hen, maar vervelend voor u. Uw rookkanaal raakt verstopt of een vogel komt vast te zitten in de pijp. Ook voor dit probleem heeft Dak Expert Nederland verschillende oplossingen. Een goede schoorsteenkap bijvoorbeeld. Deze beschermt uw schoorsteen tegen regen én zorgt ervoor dat vogels niet meer in uw schoorsteen terechtkomen.

Heeft u een vraag over uw schoorsteen? Neem vrijblijvend contact met ons op.